Heti foglalkozások 72.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal felelevenítettük a pályázatban tanult témákat. Szó volt többek között az önkéntességről, annak fontosságáról, a diszkriminációról és annak megelőzéséről, de kitérünk az egészséges életmód fontosságára, annak élettani előnyeire. A diákokkal összegeztük a pályázat pozitív hatásait.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Az utolsó foglalkozás során Európai Unióval kapcsolatos játékos feladatokat oldottunk meg egyéni, páros és csoportmunkában. A feladatok között volt hiányos szöveg kiegészítése, szövegértő feladatok, de szerepet szántunk az ábraelemzések gyakorlásának is. A foglalkozás végén körülírással kellett elmagyarázni az Európai Unió országait.

Német nyelvi foglalkozás

Mondatok kiegészítése személyes névmással. A személyes névmás tárgyesete és birtokos esete. Mondatokban való alkalmazásuk. Képről mondatok alkotása, a mondatalkotás szabályinak megbeszélése. Játékos feladatok a digitális táblán, daltanulás

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson önismereti játékokat játszottunk. A Ki vagyok én? című játékot nagyon szívesen játszották a gyerekek. A Háttal rajzolás című játékban párokban dolgoztak, egymásnak hátat fordítva. Minden párból az egyik tanuló kapott egy képet, amit a másiknak nem mutathatott meg. A képet kapó játékosnak az volt a feladata, hogy megfelelően utasítsa játékostársát, a kép megrajzolásához. A feladat teljesítéséhez maximum 5 perc állt a rendelkezésre. A gyerekek nagyon jól érezték magukat ezen a foglalkozáson.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Elérkeztünk az utolsó fejlesztő foglalkozáshoz, ahol áttekintettük azokat a témaköröket, feladatokat, amelyekkel foglalkoztunk. „Érintettük” a mértékváltásokat, alapműveleteket, majd az ezekre épülő feladatokat. Műveletsorokat, nyitott mondatokat, szöveges feladatokat oldottunk meg. A foglalkozás végén szó volt a geometriában használatos fogalmakról, kifejezésekről. Ezt követően értékeltem minden tanulónak a foglalkozáson nyújtott teljesítményét.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.