Heti foglalkozások 69.

Heti tematikus foglalkozás A komponens 

Mai foglalkozás során beszélgettünk a karácsonyi ételekről, valamint arról, hogy ezek mennyire egészségesek. Szó volt arról is, hogy más országokban melyek a karácsonyi ételek, ízek, amelyek nem hiányozhatnak egy család asztaláról sem.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során képrejtvényeket gyakoroltunk, melyeket előbb puzzle formájában ki kellett rakni, majd az adott képet bemutatni a csoportok tagjainak a többi diák számára. Az óra végén keresztrejtvényt oldottak meg a diákok egyénileg, majd közösen ellenőriztük interaktív táblán.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával csoportban oldottak a tanulók feladatokat. Az első csoport főneveket, a második igéket a harmadik pedig mellékneveket gyűjtött. A feladatok után a gyűjtött szavakból mondatalkotás közösen. A foglalkozás végén játékos feladat a digitális táblán.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson magyarázó típusú szöveget dolgoztunk fel csoportmunkában. Címet kellett adni a szövegnek és a tigrisekről kellett írni egy rövid fogalmazást. Megfogalmazták a gyerekek azt is, hogy miről szól a szöveg. A foglalkozás végén riportot készítettek. A tigris gondozójának tettek fel kérdéseket. Munkájukat folyamatosan javítottam és értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás elején gyakoroltuk a szorzó és bennfoglaló táblát, átismételtük a mértékváltozásokat. Ezt követően nyitott mondatokat oldottak meg a tanulók, amelyeket minden alkalommal ellenőriztünk. A foglalkozás második részében geometriai jellegű feladatokat oldottunk meg a terület és térfogatszámítás témaköréből. Közösen beszéltük meg a megoldás menetét, majd a tanulók egyénileg számolták ki a helyes eredményeket. A foglalkozás végén most is jutalmaztam a jól teljesítő diákokat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.