Heti foglalkozások 68.

Heti tematikus foglalkozás A komponens 

Mai foglalkozás során folytattuk a karácsonyra hangolódást. Képeket néztünk, és karácsonyi történeteket olvastunk olyan cikkekből, melyeket árvákról, szegény gyermekek történeteiről szóltak. A diákok átérezték ezeket a helyzeteket.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során szituációs feladatokat oldottunk meg, melyek az Európai Unióval volt kapcsolatos. Ezekben a szituációkban idegen nyelvet is gyakorolhatták diákjaink, mivel németül kellett elmagyarázni fontosabb helyszíneket a szituációhoz kapcsolódóan.

Német nyelvi foglalkozás

  • Beszélgetés az ünnepekről.
  • Weihnachten, daltanulás közösen.
  • Múlt idejű mondatalkotás közösen múlt idejű igék alkotása.
  • Képről mondatok alkotása, múlt idő használata.
  • Mondatok kiegészítése igékkel.
  • Számok gyakorlása közösen.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson A varjúról és veder vízről szóló szöveget dolgozták fel  a gyerekek csoportmunkában. A régies nyelvezetű szöveget át kellet írni a saját szavaikkal. Majd a történet tanulságát fogalmazták meg egy mondattal. A fabula fogalmát is átismételtük. Ezután a szövegre vonatkozó szólásokat kerestünk. A gyerekek munkáját folyamatosan ellenőriztem, a jó megoldásokat piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai fejlesztő foglalkozás első részében egyénileg oldottak meg feladatokat a tanulók a következő témakörökből: összehasonlítás, kerekítés, összeadás és kivonás, szorzás és osztás, síkidomok kerület, mértani testek. A második részben páros munkában szöveges feladatokat oldottak meg, amelyeket ellenőriztem és az esetleges hibákat javítottak. A foglalkozás végén átismételtük a tömeg, a térfogat mértékegységeit. Most is jutalmaztam a jól teljesítő gyerekeket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.