Heti foglalkozások 67.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során szövegértő feladatokat oldottunk meg közösen. A feladatlapot páros munkában oldották meg, majd közösen, interaktív tábla segítségével ellenőriztük a megoldásokat. Az óra végén memóriajátékot játszottunk. Az órán végig a logikus – és problémamegoldó gondolkodást fejlesztésére törekedtem.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglakozás során activity-t játszottunk. Rajz, körülírás és mutogatás témakörein belül kellett Európai Unióval kapcsolatos személyeket, helyeket, eseményeket, országokat bemutatni. A diákok nagyon élvezték a játékot, végig nagyon aktívak voltak.

Német nyelvi foglalkozás

  • Die Kleidung.
  • Ruhanemük gyakorlása.
  • Szótárfüzetbe rendezése , a szavakkal  mondatok alkotása.
  • Hallásgyakorlat, rövid szöveg kiejtésének gyakorlása.
  • Übungsblatt gyakorló feladatlap megoldása közösen.
  • Szituációs gyakorlatok párban megadott téma alapján

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a János vitéz első fejezetének kifejező, hangos olvasását gyakoroltuk. Majd közösen próbáltuk megtanulni az első három versszakot. A gyerekeknek rajzot kellett készíteniük a történetről. A rajzokat csoportmunkában készítették el. Munkájukat piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Az első részben gyakorolták a tanulók az egyszerűbb műveletsorokat, zárójeles feladatokat. A felmerülő hibákat közösen javítottuk. Egyéni, illetve páros munkában dolgoztunk. A foglalkozás második részében szöveges feladatokat oldottunk meg. A végén átismételtük a hosszúság, a terület, az űrtartalom, a térfogat és az idő mértékegységeit. A jól teljesítő diákokat most is jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.