Heti foglalkozások 66.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során a tanulóknak szituációs feladatokat kellett húzniuk egy borítékból, majd azt eljátszani, bemutatni a társaknak. Hétről-hétre azt tapasztalom, hogy tanulóink érdeklődőek és aktívak ezekben a feladatokban, mivel szeretnek szerepelni.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal képfelismerés, majd képleírás volt a feladat. A diákok csoportokban dolgoztak. Minden csapat kapott 1-1 borítékot, amelyen egy Európai Unió tagországa volt látható, annak egy jellegzetességével. A feladat megoldásában minden tanuló aktívan kivette a részét.

Német nyelvi foglalkozás

  • Németről magyarra fordítás.
  • Mein Geburtstag.
  • A témakörrel kapcsolatos új szavak szótárfüzetbe rendezése.
  • Rövid szöveg fordítása szótár segítségével. Feladatlapon mondatok kiegészítése birtokos névmással.
  • Tier Domino.
  • Játékos feladatok közösen.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában című művének egy részletét olvastam fel a gyerekeknek. Ezután ők is elolvasták a részletet. A feladatuk az volt, hogy humoros mondatokat kellett keresniük a szövegben, majd az oázis szó jelentését határozták meg. A foglalkozás végén két tanuló összefoglalta néhány mondattal a részlet tartalmát. A gyerekek munkáját folyamatosan ellenőriztem, a jó megoldásokat piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai napon az első részben egyénileg oldottak meg feladatokat a tanulók a következő témakörökből: szorzás és osztás, szöveg megnevezése, szöveg fajtái, csúcsszögek, mellékszögek, tizedes törtek összeadása és kivonása. A foglalkozás második részében csoportmunkában dolgoztak a gyerekek és minden csoport egy szöveges feladatot oltott meg, amiket minden esetben ellenőriztem. A végén most is jutalmaztam a hibátlanul dolgozókat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.