Heti foglalkozások 65.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal képeket és videókat néztünk az egészséges testmozgás fontosságáról. Ezt követően a képekhez és a videókhoz kapcsolódóan oldottak meg feladatokat a tanulók egyéni -, páros – és csoportmunkában egyaránt. A diákok nagyon élvezték a feladatok megoldását és azok ellenőrzését is, mivel mindenki aktívan kivette a részét belőle.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során folytattuk az ismerkedést az Európai Unió Intézményeivel. Foglalkoztunk az Európai Ügyészséggel, az Európai Tanáccsal valamint az Európai Számvevőszék felépítésével, működésével és a legfontosabb tudnivalóival. Néhány tanuló számára már nem voltak idegenek ezek az intézmények, mert látott vagy hallott róla szóló híreket.

Német nyelvi foglalkozás

A határozott és a határozatlan névelő használata. mondatokban való alkalmazásuk. Hiányos mondatok kiegészítése a határozatlan névelővel. A múlt idő gyakorlása, igék múlt idejű alakja, mondatokban való alkalmazásuk. Im Krankenhaus olvasmány fordítása. Új szavak szótárfüzetbe rendezése.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Szabó Ágnes: Utazás című írását olvastuk el. Gyakoroltuk a hangos, kifejező olvasást, az olvasási készség fejlesztését tűztem ki célul. Ezután minden tanuló leírta a véleményét a szövegről. Majd saját szavaikkal újra írták a szöveget. A gyerekek munkáját folyamatosan ellenőriztem, a jó megoldásokat piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson olyan témakörökből oldottunk meg feladatokat, amelyek „nehezebben mentek” a tanulóknak. Az első részben műveletsorokat, egyenleteket, zárójeles feladatokat oldottunk meg, míg a foglakozás második részében geometriával foglalkoztunk. Mértani testek felszín és térfogat számításával kapcsolatos feladatokat elemeztünk. Átismételtük a hosszúság, a terület, a térfogat mértékegységeit. A végén jutalmaztam a jól teljesítőket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.