Heti foglalkozások 57.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

A korábbi témákhoz kapcsolódóan online kvízeket oldottunk meg, majd a foglalkozás maradék, hátralévő részében tesztfeladatokkal ismételtük át az előző ismereteket. A megoldáshoz és ellenőrzéshez is használtuk a SMART – táblát, amelynek használatát a diákok nagyon élvezték.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során folytattuk az Európai Unióról szóló játékos feladatok megoldását. Az előző órán megkezdett és be nem fejezett feladatokat oldottuk meg először, majd egy totó következett, végül pedig egy puzzle kirakása után képleíró feladatok vártak a tanulókra. A képleírás után el kellett mondaniuk az általuk kirakott kép legfontosabb feladatait.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretében rövid szöveg olvasása megadott téma alapján.

  • Új szavak szótárfüzetbe rendezése.
  • Mondatalkotás megadott szavak felhasználásával
  • Feladatok digitális táblán játékosan.
  • Szituációs gyakorlatok párban
  • Új német dal tanulása.
  • Magyar mondatok fordítása németre és a hozzá tartozó nyelvtani szabályok megbeszélése.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Arany János Családi Kör című versét olvastuk el hangosan, majd a vershez kapcsolódó feladatokat oldottunk meg csoportmunkában. Ezután elolvastuk a régi parasztcsaládok étkezési szokásairól egy rövid szövetet. Ezt összehasonlítottuk a Családi kör „vacsora jelentésével”.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás első részében fejben számoltak a gyerekek egyszerű műveletsorokat. Ezt követően gyakoroltuk a hosszúság, a terület, a térfogat és az űrtartalom mértékegységségeit. Gyakoroltuk az előjeles számok összeadását, kivonását, majd ismételtük a kerekítés szabályait. A második részben nyitott mondatokat oldottunk meg. Minden megoldást ellenőriztünk, az esetleges hibákat javítottuk. A foglalkozás végén összesítettük a jó eredményeket és a jól teljesítő tanulókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.