Heti foglalkozások 54.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás szabadtéri játékokat játszottunk, ezzel is az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére neveltem őket. A diákok élvezték a csapatokban történő versenyzést. Úgy gondolom, hogy ezekkel a játékos feladatokkal lehet őket egymás elfogadására nevelni.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal folytattuk az előző foglalkozás során elkezdett bemutatókat. A tanulók végig aktívak voltak, végig élvezték az órát. A foglakozás hátralévő részében szabadtéri játékokat játszottunk. Úgy gondolom, hogy a tanulók élvezték ezt a tartalmas foglalkozást is.

Német nyelvi foglalkozás

  • A birtokos szerkezet átismétlése.
  • Birtokos szerkezet fordítása magyarról németre.
  • Szövegben birtokos szerkezet kiegészítése.
  • A nyelvtani szabályainak megbeszélése gyakorlatban való alkalmazásuk.
  • Számok átismétlése.
  • Mondatok számokkal való kiegészítése.
  • Játékos daltanulás a digitális táblán.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson helyesírási TOTÓ-t oldottunk meg. Az egyes szófajok helyesírására vonatkozó tudnivalók célismétlése után, csoportmunkában oldották meg a gyerekek a feladatokat. A hibátlan megoldásokért piros pontokat kaptak a tanulók.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás első részében csoportmunkában dolgoztak a tanulók. Egyszerű egyenleteket, egyenlőtlenségeket oldottak meg, majd a táblánál közösen ellenőriztük a megoldásokat. Ezt követően szöveges feladatok megoldásával foglalkoztunk, majd a végén átismételtük a geometriai alapismereteket, fogalmakat. A foglalkozás végén egy szerkesztéses feladatot oldottunk meg, gyakorolva a körző és vonalzó helyes használatát. A jól dolgozókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.