Heti foglalkozások 53.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal activity-t játszottunk, majd a foglalkozás további részében csoportos és páros feladatokat oldottunk meg, ezzel is erősítve az egymás közötti köteléket, egymás elfogadását és segítségét. Véleményem szerint a diákok élvezték a közös munkát, mivel felszabadultan, önfeledten dolgoztak és élvezték amit csináltak

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal előre kiadott feladatok alapján a pároknak Európai Uniós országokat kellett bemutatni „kistablók” segítségével. Ehhez kapcsolódóan Európai Unióval kapcsolatos kisfilmeket néztünk. Mivel nem értünk az országok bemutatására, így következő alkalommal folytatjuk.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretében a melléknevek átismétlése volt a témakör. Mondatok magyarról németre fordítása. A német mondat alkotásának megbeszélése nyelvtani szabályainak tudatosítása. Kijelentő mondatok bővítése melléknevekkel. Játékos feladatok a digitális táblán.

Dialogspiel.

Számok átismétlése.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a könyvtárban voltunk. Itt könyvtári foglalkozás keretében az olvasás fontosságáról beszélgettünk, ismerkedtünk könyvtárunk állományával, minden gyerek az érdeklődésének megfelelő könyvet választatott, az olvasóteremben ezt a könyvet olvasták a gyerekek, majd kikölcsönözték.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai fejlesztő foglalkozás első részében nyitott mondatok megoldásával foglalkoztunk. Ezt követően átismételtük a szorzó és bennfoglaló táblát frontális osztálymunkában. a második részben a feladatokat a geometria témakörből választottuk, ahol a kerület és terület számításával helyeztük a hangsúlyt. Közösen beszéltük meg a megoldás menetét, majd a tanulók egyénileg számolták ki az eredményeket és párokban ellenőrizték a megoldásokat. A foglalkozás végén jutalmaztam a jól teljesítő tanulókat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.