Előadás: Érzékenyítő tréning 2.

2019. május 14-én ellátogatott hozzánk Keresztesy Veronika aki egy érzékenyítő tréning csoportos foglalkozást tartott. Az előadónak az volt a kérése, hogy a tantermet, ahol a foglalkozás meg lett tartva már korábban rendezzék be a gyerekek. A padokat és a székeket oldalra húzták, hogy középen egy üres rész maradjon. Keresztesy Veronika nagyon közvetlen volt a gyerekekkel pár perc ismerkedés után elkezdte a foglalkozást.

Az első 20 percben szétszórtan kellett állniuk a gyerekeknek és az előadó folyamatosan mondta az instrukciókat. Amikor elhelyezkedtek elővett egy tárgyat, majd elkezdték a játékot. A játék lényege, hogy egymásnak kellett dobálni a tárgyat, ami jelenleg egy műanyag flakon volt, és hangosan ki kellett mondani annak a gyereknek a nevét, akinek dobni fogja. Ezután elővett egy másfajta tárgyat és azzal is meg kellett ismételni a játékot, de ott már más sorrendben kellett dobni. Amikor ez megtörtént mindenkinek emlékeznie kellett, hogy melyik tárgyat kinek dobta, mert nehezítésként egyszerre lett indítva mind a két tárgy. A gyerekek nagyon élvezték a játékot.

A következő játékhoz a székeket körbe rendezték. A játék neve: „Fusson, aki…” a játékszabály az volt, hogy a kör közepén álló tanulónak olyan közös jellemzőt kellett mondania, ami rá és valamennyi társára igaz volt. Ekkor azok a gyerekek elkezdtek szaladni, de természetesen mindig maradt egy gyerekek a kör középen mivel egy székkel kevesebb volt.

A drámajátékos foglalkozás célja az volt. hogy a megszokott, formális csoport, az osztály és az azon belüli természetesen szerveződő csoportok, klikkek mellett a résztvevők újabb kapcsolódási pontokat találjanak egymással, é így nyitottabban forduljanak a közösségük tagjai felé.

Az utolsó 5-10 percben egy újabb játék következett. Egy nagy kört alakítottak, a feladat az volt, hogy egymás szemébe kellett nézni, nem volt szabad nevetni. Aki mégis elnevette magát az kiesett a játékból. A végén három tanulónak sikerült teljesíteni ezt a feladatot.

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, látszott, hogy sikerült teljesen feloldódniuk.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.