Heti foglalkozások 51.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal folytattuk a múlt órán elkezdett egészséges életmódról, a sport előnyeiről, fontosságáról való beszélgetéseket, feladatok megoldását. Úgy gondolom, hogy a tanulók a szemléltetés során felismerték azt, hogy az egészséges életmóddal meghosszabbíthatjuk és megkönnyíthetjük mindennapjainkat.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

A mai foglalkozás során Európai Uniós vaktérképes feladatot oldottak meg a tanulók párokban. Nagyon élvezték azt, hogy kihúzták a párokat, így még inkább összekovácsolta őket. A foglalkozás végén körülírással kellett bemutatniuk európai országokat.

 Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson szövegértési feladatokat oldottunk meg az internet segítségével. Fejlődött a gyerekek tájékozódási képessége az interneten. A feladatokat időre kellett megoldani, így fontos volt, hogy pontosan és gyorsan is dolgozzanak. A feladatotok ellenőrzése gépen történt. Az eredményeket rögtön látták.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai foglalkozás elején átismételtük a szorzó és bennfoglaló táblát, majd ezt követően a hosszúság, terület, térfogat mértékegységeit gyakoroltuk. A kerekítés szabályaival folytatottunk, majd a foglalkozás második részében egyszerű szöveges feladatokat oldottak meg a tanulók. Az előforduló hibákat önállóan javították, majd a végén értékeltem és jutalmaztam a jól dolgozó diákokat.

Német nyelvi foglalkozás

Rövid beszámoló készítése a heti programról. Új szavak szótárfüzetbe rendezése. Mondatok alkotása    megadott ige alapján. Igeragozás gyakorlása. Igeragok megbeszélése. Szövegben igék keresése. Mondatok kiegészítése igékkel. Daltanulás, játékos feladatok a digitális táblán.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.