Heti foglalkozások 50.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során az egészséges táplálkozás és a mozgás fontosságáról beszélgettünk. Ehhez kapcsolódóan néztünk képeket, videókat, forrásrészleteket, hogy a diákokat szembesítsem az egészséges táplálkozás fontosságával, előnyeivel. A foglalkozás végén feladatokat oldottunk meg.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal, Európai Unióval kapcsolatos tesztfeladatokat oldottak meg a diákok csapatban, akik nagyon élvezték a versengést. A feladatlapokat közösen javítottuk ki, akik élvezték, hogy egymás munkáját értékelik. A tanulók végig aktívak voltak.

Német nyelvi foglalkozás

A birtokos eset gyakorlása. Fordítás magyarról németre.  Nyelvtani szabályok megbeszélése. Mondatalkotás megadott szavak felhasználásával. Játékos feladatok az interaktív táblán. Játékos szótanulás interaktív játékkal. Képről mondatok alkotása, mondatok nyelvtani szabályainak megbeszélése.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson József Attila Hazám című versét olvastuk el. Megfogalmaztuk a költemény mondanivalóját, beszélgettünk a haza szeretetről, mit jelentett a költő számára a hazája, hogyan fejezi ki a versben az értelmeit. Megvizsgáltuk a költői kifejezőeszközöket, alakzatokat kerestünk a gondolati költeményben. A gyerekek munkáját piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai óra elején párokban ismételték, gyakorolták a gyerekek a szorzó- és bennfoglaló táblát, majd egyszerű műveletsorokat oldottak meg. Ezt követően gyakoroltuk a kerekítés szabályait. A foglalkozás második részében a geometriai témakörből a síkidomok, sokszögek kerület és terület számításával foglalkoztunk. Megbeszéltük a helyes megoldások menetét, a hibákat javítottuk. A végén jutalmaztam a jól teljesítő tanulókat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.