Előadás: Nehéz szociális helyzetben lévő csoportok – Kiss László

Testvériskolai pályázathoz kapcsolódóan iskolánkba látogatott Kiss László pedagógus, szakértő, akinek munkáját Bessenyei – és Csokonai díjjal, valamint a Magyar Kultúra Lovagja kitüntetéssel ismerték el.

Az előadás során a nehéz sorsú gyermekekről, a nehéz körülmények között élő gyermekről, valamint azok továbbtanulásáról, életképéről, lehetőségeiről volt szó. A diákok nagy érdeklődést mutattak a már korábban is megismert előadó úr és a téma irányába. A gyerekek érdeklődése annak is betudható, hogy ők is ilyen környezetben, közegben élnek és nőnek fel, így a környezetből való kiugrásra a tanulás a legjobb lehetőségük. A diákok átérezték a látottakat és a hallottakat, mivel nap mint nap szembesülnek ezekkel. Úgy gondolom, hogy jó hatással volt rájuk, mivel utána sokáig emlegették, hogy milyen lehetőségek vannak akkor, ha képzi magát és tanul az ember. Fogadkoztak, hogy ők is szeretnének ilyen helyeken járni és dolgozni, de ehhez sokat kell változtatni és tanulni kell, mivel a sorsunk a kezünkben van.

Összefoglalva megállapítom, hogy remek, színes és tartalmas előadást hallgathattunk meg és láthattunk egy remek pedagógus, szakértő előadásában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.