Heti foglalkozások 46.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során elkezdtük Horváth József, roma származású rákkutatótól készült dokumentumfilmet nézni, majd közben sok kérdést tettek fel a diákok, így nem tudtuk befejezni. Mint kiderült a gyerekek ismerik az internetről, a közösségi médiából Horváth Józsefet, aki rengeteg gyermeken, emberen segít önkéntesen.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során a Titokzatos Erdély című dokumentumfilmet néztük, hogy a tanulók még jobban megismerjék az elcsatolt területet. A diákok közül többen már jártak Erdélyben, így sokan felismerték az általuk már meglátogatott helyeket. Végig nagy érdeklődéssel figyelték a filmet.

Német nyelvi foglalkozás

Német szöveg fordítása a tavaszról. Az új szavak szótárfüzetbe rendezése. A szöveg mondatait alkotó nyelvtani szabályok megbeszélése. Gyakorlás a füzetben magyar mondatok fordítása németre,a helyes szórend megbeszélése. Digitális táblán játékok a tavasszal mint témával kapcsolatosan Dialogspiel, partnerarbeit.

 Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a Holdfény Liget Kalandpark című szöveget dolgoztuk fel. A szöveghez kapcsolódó Házirendet közösen olvastuk el, majd a szöveghez készített feladatlapot oldották meg a gyerekek. Az ellenőrzés tanári irányítással, csoportként történt.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai fejlesztő foglalkozás elején a szorzó és bennfoglaló táblát gyakoroltuk párokban. Ezt követően az egyszerű műveletsorok megoldása. Külön kitértünk a zárójel szerepére, mivel megváltoztatja a műveletvégzés sorrendjét. A foglalkozás második részében geometriai számításokat végzetünk a terület, felszín és a térfogat témakörből. A hibákat javítottuk, a végén most is értékeltem a tanulók teljesítményét.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.