Heti foglalkozások 41.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal az egészséges életmódról beszélgettünk, melyek azok a tényezők amelyek elengedhetetlenek egy egészséges, testileg – és lelkileg is kiegyensúlyozott ember életműködéseihez. A diákok végig aktívak voltak, néhányan aktivitásukkal kiemelkedtek a többiek közül.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során is a már megkezdett kulturális szokásokról volt szó. Folytattuk a sort Kárpátalja szokásaival és kultúrájával, amelyeket szintén érdeklődve figyeltek a tanulók. Mivel már közülük sokan jártak Kárpátalján, így aktívak is voltak és hozzá tudtak szólni a témához.

Német nyelvi foglalkozás

Beszélgetés az évszakokról, az évszakok jellemzői. Rövid szöveg alkotás az évszakokhoz kapcsolódó tevékenységekről. A hónapok és az évszakok neveinek gyakorlása időhatározós kifejezések. Az új szavak leírása szótárfüzetbe rendezése. Rövid levél készítése a kedvenc évszakról.

 Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Arany János Balladákat olvastunk és elemeztünk. Először gyakoroltuk a hangos kifejező olvasást, majd elemeztük a gyerekek számára legérdekesebbnek tartott Balladát. Megnéztük a Ballada jellemzőit, elkészítettük a cselekmény vázlatát a verseknek és hangosan felolvastuk a Balladásra jellemző párbeszédes részeket.

 Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai foglalkozáson az eddig tanultakat ismételtük a számítástechnika teremben. A 70 pontos feladatsorban szerepelt összeadás – kivonás, kerekítés, síkidomok, mértani testek, síkidomok kerülete és területe valamint területszámítással kapcsolatos feladatok. A második részben műveletsorok megoldásával foglalkoztunk. Az óra végén a tanulók egymástól kérdezték a szorzó és bennfoglaló táblát. A jól teljesítő gyerekeket most is jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.