Heti foglalkozások 39.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal tanulói kezdeményezésre álarcokat készítettünk azoknak a tanulóknak, akik számára nem tudnak a szülők jelmezt / és vagy álarcot biztosítani. Az elkészült álarcokat a tanulók kiosztották az alsó tagozatos tanulók között.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal Európai Uniós videókat néztünk, melyekhez kapcsolódóan szövegértő feladatokat oldottunk meg. Az ellenőrzésre Smart táblát használtunk, így mindenki jobban tudta követni az ellenőrzést. A jól teljesítő tanulók dicséretet kaptak.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával a digitális táblán német szöveget hallgattunk meg a helyes kiejtést gyakorolva. A hallott szöveget közösen lefordítottuk. Új témakörünk a kedvenc időtöltés, hobby. A szabadidővel kapcsolatos tevékenységek, kifejezések. Csodálkozás tetszés kifejezése. A haben ige gyakorlása. Rövid leírás készítése hobbyról, kedvenc időtöltésről.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

„A digitális jövő térképe” című szöveget dolgoztuk fel ezen a foglalkozáson. Ez a szöveg is dokumentum típusú szöveg volt. Ezen a foglalkozáson a diagramok leolvasását gyakoroltuk és azt figyeltük meg, hogy lehet ezekből a diagramokból adatokat felhasználni. A foglalkozás második részében a csoportok 4-5 mondatos rövid szöveget írtak A világháló és a tanulás címmel.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás elején műveletsorokat oldottunk meg frontális osztálymunkában, majd párokban gyakoroltuk a mértékváltást. A hosszúság, terület és a térfogat mértékegységeik gyakoroltuk. Ezt követően a geometriai alapfogalmakat ismertettük át. A második részben csoportmunkában dolgoztak a gyerekek, ahol szöveges feladatokat oldottak meg. A foglalkozás végén jutalmaztam a jól teljesítőket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.