Heti foglalkozások 36.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal a diákok által felvetett témáról beszélgettünk, amely az volt, hogy „Van-e karácsonykor diszkrimináció?”. A diákok elmondták, hogy milyen információkat láttak és hallottak erről. Néztünk és olvastunk ezzel kapcsolatos cikkeket, majd a végén arra a megállapításra jutottunk, hogy sajnos ilyenkor sem szűnik meg a diszkrimináció.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

A mai foglalkozáson az Európai Unió soros elnökét betöltő Romániával kapcsolatos játékos feladatokat oldottunk meg. A diákok nagyon élvezték, és sikerélményük is volt, mivel sok kérdésre maguktól tudtak válaszolni. A kivetített képeken pedig sok helyet felismertek ahol már korábban jártak.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretében német mondatokat alkottunk a nyelvtani szabályok megbeszélésével. Szókincsbővítés az iskola, mint témakörben és a tanult szavak szótárfüzetbe rendezése. Dialogspiel. Iskolai szituációs gyakorlat párosan megadott szavak felhasználásával. Iskolával kapcsolatos kifejezések gyakorlása.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Mérő László Mindenki másképp egyforma című szövegét dolgoztuk fel csoportmunkában. A szöveghez elkészített feladatlapot oldották meg a gyerekek. Ezt a foglalkozás végén közösen javítottuk ki.

Valamint rövid fogalmazást kellett írniuk arról, hogy miben hasonlít az amerikaiak vietnámi politikája a dollár verés menetéhez.

 Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás első részében a gyerekek önállóan, egyéni munkában oldották meg a feladatokat. Gyakorolták a műveletsorokat, zárójeles feladatokat. Minden esetben ellenőriztük és javítottuk a megoldásokat. A második részben átismételtük a geometriai témakörökből a síkidomok, mértani testek elnevezéseit, illetve a szöveges fajtáit. A foglakozáson jól teljesítő tanulókat piros ponttal jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.