Heti foglalkozások 34.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során azzal a karácsonyi önkéntes tevékenységekkel foglalkoztunk. Sokan elmondták, hogy folytattak önkéntes tevékenységet, mivel már nem használt, régi kinőtt ruháikat elajándékozták, felajánlották másoknak. A foglalkozás végén videókat néztünk önkéntes foglalkozásokról.

 Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal arról volt szó, hogy mit jelent az, hogy az Európai Unió soros elnökének lenni. Milyen feladatoknak, kritériumoknak kell megfelelni és milyen felelősséggel jár ez a tisztség. A diákokat nagyon érdekelte ez a téma, mivel közvetlen szomszédunk, Románia lesz idén az Európai Unió soros elnöke.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával az állatokról tanultunk. Új szavak tanulása szótárfüzetbe rendezése. Öröm csodálkozás kifejezése szótárfüzetbe rendezése. Nyelvtani szabályok megbeszélése, a határozott és határozatlan névelő gyakorlati alkalmazása feladatlap formájában. Képről mondatok alkotása a határozatlan névelő gyakorlati alkalmazásával.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Karinthy Frigyes Betyár című novelláját dolgoztuk fel csoportmunkában. Szómagyarázatot készítettünk novellában előforduló, a mai gyerekek számára nehezen értelmezhető szavakhoz. Elkészítették Betyár kutyus leírását. Ezután elkészítették a szöveg rövid vázlatát is. A foglalkozás végén rajzot készítettek a kutyáról, a gazdáról és a környezetről.

 Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A foglalkozás első részében a gyerekek egyéni és páros munkában dolgoztak. Átismételtük azokat a témaköröket, amelyek nehezebben mentek az átlagnál: kerekítés, osztás egyjegyű osztóval. A második részben szöveges feladatokat oldottunk meg frontális osztálymunkában. Minden esetben ellenőriztük a megoldásokat. A foglalkozáson pontoztam a tanulók teljesítményét és a végén jutalmaztam a jól teljesítőket.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.