Sport- és szabadidős foglalkozások 2. – Katus Attila

Az „Együtt testvérként a Kisari iskolával” című pályázaton belül el jött hozzánk Katus Attila személyi edző, életmód-tanácsadó, többszörös világ – és Európa-bajnok sportoló. A program 2018.11.23-án került megrendezésre iskolánk tornatermében, ahol jelen voltak a diákok, nevelők, és az iskola dolgozói. Az első 20-25 percben az előadás elméleti oktatást tartott a gyerekeknek az egészséges életmódról, melyet a tanulóink érdeklődve, figyelmesen hallgattak végig. Már az elején kötetlen, baráti kapcsolat alakult ki az előadó és a tanulók között. Az elméleti részben szó volt a helyes és helytelen táplálkozásról, az egészséget károsító szerek és alkohol, kábítószer, dohányzás használatáról.

Kiemelt hangsúlyt fektetett a sport pozitív szerepére az ember élete során. Számtalan személyes példát keresztül „kápráztatta el” a hallgatóságot. Közös fotó és videó felvételt készített.  A program második részében közös bemelegítő tornára hívta Katus Attila a gyerekeket, tanárokat, melyet zenei kísérettel Ő vezette le.

Tanulóink szívesen részt vettek ebben a közös „mozgásban” mivel előtte az elméleti részben főleg a sport egészségjavító, élethossz növelő hatásairól volt szó. A több, mint 30 perc edzés után közös fényképek készültek a híres sportolóval.

Meglátásom szerint nagyon hasznos volt ez az 1 órás program, mivel rávilágított arra a fő gondolatra, hogy az egészségért minden ember saját maga felelős, és kellő kitartással, pozitív hozzáállással bármi elérhető az életben!

A programon a B komponensbe bevont és a testvériskola tanulói is részt vettek.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.