Heti foglalkozások 31.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során beszélgettünk a karácsonyi ételekről, valamint arról, hogy ezek mennyire egészségesek. Szó volt arról is, hogy más országokban melyek a karácsonyi ételek, ízek, amelyek nem hiányozhatnak egy család asztaláról sem.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglakozás során képrejtvényeket gyakoroltunk, melyeket előbb puzzle formájában ki kellett rakni, majd az adott képet bemutatni a csoportok tagjainak a többi diák számára. Az óra végén keresztrejtvényt oldottak meg a diákok egyénileg, majd közösen ellenőriztük interaktív táblán.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával a digitális táblán játékos feladatokat oldottunk meg: Európa országai,a strandon. a piknik témakörben. Rövid szöveg hallás utáni megértése volt még a feladat. Kép és szöveg összekapcsolása volt még a feladat. Rövid kijelentő és kérdő mondatok alkotása hiányos mondatok pótlása.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Móricz Zsigmond Légy jó mind halálig című regényének filmváltozatás néztük meg. A film megtekintése előtt, néhány mondatban bemutattam a film rendezőjét, és szereplőit, megfigyelési szempontokat adtak a gyerekeknek. Különösen figyelniük kellett a film és a regény közötti különbségekre. A filmben szereplő párbeszédeire, az ábrázolt élethelyzetekre. Röviden meg kellett fogalmazniuk, hogy mennyivel tud többet adni a film vagy kevesebbet a regénynél.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai foglalkozás elején átismételtük a szorzó – és bennfoglaló táblát, majd a geometriai alapismereteket elevenítettük fel. Szó volt a pont, ponthalmaz, vonal, egyenes, félegyenes szakasz fogalmáról. Ezt követően egyszerű kerület és területszámítással kapcsolatos geometriai feladatokat oldottunk meg. A foglalkozás végén átismételtük a hosszúság, terület, térfogat mértékegységeit. Ma sem maradt el a jól teljesítő tanulók jutalmazása.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.