Heti foglalkozások 30.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai foglalkozás során folytattuk a karácsonyra hangolódást. Képeket néztünk, és karácsonyi történeteket olvastunk olyan cikkekből, melyeket árvákról, szegény gyermekek történeteiről szóltak. A diákok átérezték ezeket a helyzeteket.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglakozás során szituációs feladatokat oldottunk meg, melyek az Európai Unióval volt kapcsolatos. Ezekben a szituációkban idegen-nyelvet is gyakorolhatták diákjaink, mivel németül kellett elmagyarázni fontosabb helyszíneket a szituációhoz kapcsolódóan.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretében a digitális táblán játékos feladatokat oldottunk meg. Színek,a lakás helyiségei,gyümölcsök témakörben. Az ismeretlen szavakat szótárfüzetbe rendeztük. Az új szavakkal mondatokat alkottunk közösen. Önálló feladat feladatlap formájában. Ellenőrzés közösen.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

A mai foglalkozás Fekete István: Nyár című elbeszélését dolgoztuk fel a gyerekekkel. Összegyűjtöttük a tájleírás jellemezőit. A szöveghez kapcsolódó feladatlapot csoportokban oldották meg a gyerekek. Össze kellett gyűjteniük a fecskecsalád jellemzőit. Szómagyarázatokat kellett készíteni a szövegben előforduló szakkifejezésekhez. Hangutánzó és hangfestő szavakat kellett kigyűjteniük a szövegből. Ezután elkészítették a szöveg vázlatát, és egy leíró részből rajzot kellett készíteni, minden csoportnak egyet – egyet.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson párokban dolgoztak a gyerekek. Átismételtük a szorzó- és bennfoglaló táblát. Egymástól kérdezték a gyerekek és a hibákat javították. A második részben előkészítettük a százalékszámítást arányossági feladatok megoldásával. A foglalkozás végén megoldottunk egy szöveges feladatot. A feladat ellenőrzését közösen végeztük el. A jól teljesítő tanulókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.