Heti foglalkozások 24.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

Mai alkalommal videókat, képeket néztünk közösen az előítéletekről. A foglalkozás további részében szituációs feladatokat oldottunk meg, melyek célja az volt, hogy a diákokat egymás elfogadására neveljük. Mindenki egyenlő, nem számítanak a vagyoni és társadalmi különbségek. Ezt hangsúlyozzuk nekik nap, mint nap.

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai foglalkozás során az Európai Unió gazdaságáról volt szó. Ezeket a témákat nap mint nap hallják és olvassák a diákok a híradásokban, és sokukat érdekel, hogy milyen az Unió gazdasági helyzete. A gazdasággal kapcsolatos feladatokat oldottunk meg és forráselemzési gyakorlatokat tartottunk. A feladatok ellenőrzése Smart-tábla segítségével történt.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával a köszönési formákat gyakoroltuk az egyes napszakokban gyerekek és felnőttek között. Kérdés-válasz gyakorlása különböző kérdőszókkal.

Kiegészítendő kérdő mondatok a wer, was ,wo kérdőszókkal a létige helye a kijelentő és kiegészítendő kérdő mondatokban. Egyszerű irányok megadása, helyhatározók használata

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Benedek Elek: Könyves Kálmán Király című szóló mondáját dolgoztuk fel. Csoportokban dolgoztunk, feladatlapot oldottunk meg. A feladatlap a gyermekek szövegértését vizsgálta. Kérdésekre kellett válaszolniuk, el kellett készíteniük a szöveg vázlatát, jellemezni 5 pontban a Kálmán királyt. Leírták mi jellemezte Szent László törvényeit, és mi Kálmánét.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Az első részben bevezetésként átismételtük a mértékegységet, a szorzó és bennfoglaló táblát. Ez után szöveges feladatot oldottunk meg páros munkában, majd egyszerű műveletsorozat oldottunk meg fejben. A foglalkozás második felében a kerület és terület számítására helyeztük a hangsúlyt. A hétköznapi életből vett feladatokkal foglalkoztunk. Közösen megbeszéltük a megoldás menetét, majd a tanulók egyénileg számolták ki a helyes megfejtést. Az óra végén jutalmaztam a jól dolgozó diákokat.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.