Heti foglalkozások 20.

Heti tematikus foglalkozás A komponens

A mai foglalkozás során az önkéntesség fontosságával foglalkoztunk. A diákoknak kooperatív formában kellett képleírást készíteniük. A tanulók végig aktívak voltak, mindenki kivette a részét a munkából. A feladat végén bemutatták egymásnak az elkészített munkájukat

Heti tematikus foglalkozás B komponens: EU

Mai alkalommal az Európai Unió gazdaságával foglalkoztunk. Szó volt többek között Európai Uniós pályázatokról, támogatásokról, amelyekkel cégeket és vállalkozásokat támogatnak. Szó volt az uniós piacokról és a kereskedelmi lehetőségekről is, amelyek könnyebbé teszik az áru eladását.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretben átismételtük az eddig tanultakat. Mondatalkotás nyelvtani szabályok megbeszélése. Birtokos eset gyakorlása játékos feladatok formájában. Játékos feladatok a digitális táblán. Szituációs feladatok megadott téma alapján.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson Lengyel Dénes A tök és a csikó című mondáját dolgoztuk fel csoportmunkában. A szöveg elolvasása után a könyvtárunkban megtalálható kézikönyvek segítségével feladatlapot töltöttek ki a csoportok. Az ellenőrzés közösen történt. A helyes megoldásokért piros pontokat kaptak a tanulók.

Ezután megpróbáltuk színdarabbá alakítani a mondát. Felosztottuk a gyerekek között a szerepeket. Megkerestük, hogy hány helyszínen játszódnak az események. Megállapítottuk azt is, hogy a szereplők milyen kapcsolatban vannak egymással, majd szerepek szerint olvasták el a történetet. A gyerekek az interneten megkeresték Mátyás király életrajzát és kiírták a születési és a halálozási dátumát, helyét.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Az első részben felsoroltuk azokat a témaköröket, amelyekkel a tanév során foglalkoztunk, majd páros munkában kérdés – felelet formában átismételtük a szorzó és bennfoglaló táblát. Ezután frontális munkában a hosszúság, terület, idő, tömeg, térfogat mértékegységeket ismételtük, gyakoroltuk. A foglalkozás második részében csoportmunkában egyszerű szöveges feladatokat oldottuk meg. A jól teljesítő tanulókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.