Heti foglalkozások 15.

Tematikus foglalkozás – A komponens

Az UNICEF működéséről és felépítéséről beszélgettünk, valamint képeket és videókat néztünk a szervezetről. A tanulók érdeklődve nézték és hallgatták a szervezet működését. Sok tanulót megérintettek a szervezetről látottak és hallottak.

Tematikus foglalkozás – B komponens

A tanulók előzetes feladatként kapták, hogy egy-egy európai uniós országot mutassanak be csoportban. Bemutatták az ország földrajzát, a történelmét, jellegzetes ételeit, meséltek híres emberekről és városokról is. Többen plakátot készítettek, zászlót rajzoltak. Cél volt, hogy bővüljön a tanulók ismerete az Európai Unió országairól, fejlődjön előadói készségük, együttműködő készségük a közös munka során.

 Nyelvi foglalkozás – német

E foglalkozás kertében az elöljárószók ismétlése volt a feladat. Az elöljárószók nyelvtani szabályainak megbeszélése ,gyakorlati alkalmazása mondatokba foglalva. Két csoport alkotása, nyelvtani szabályok tudatosítása :a hol és ahová kérdés köré csoportosítva. Képről elöljárószós kifejezések alkotása és ellenőrzése.

 Tantárgyi fejlesztés – magyar

A mai foglalkozáson a Láthatatlan kiállítás című szöveget dolgoztuk fel. Meghatároztuk, hogy mi a kiállítás lényege és célja. A csoportoknak meg kellett fogalmazni, hogy ők miért néznék meg ezt a kiállítást. Meg kellett tudni határozniuk, hogy milyen részekből áll a kiállítás, és egy rövid fogalmazást kellett a csoportoknak arról, hogy miben lehet nehezebb egy olyan ember élete, aki vak ként született, mint jól látó társaiké. Ezután röviden le kellett írniuk a zöld szint egy látás sérült embernek. A foglakozás végén mindenki piros pontot kapott a munkájára.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

A hosszúság, a kerület, a terület, a térfogat mértékegységeinek átismétlése után egy szöveges feladatot oldottunk meg frontálisan. Ezután a gyerekek párokban egymástól kérdezték a szorzó és bennfoglaló táblát. A foglalkozás második részében geometriai számításokkal kapcsolatos feladatokat oldottunk meg. A jól teljesítő tanulókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.