Heti foglalkozások 13.

Tematikus foglalkozás – A komponens

A mai alkalommal önkéntességről szóló szövegek olvastunk közösen, majd megbeszéltük a szöveg tartalmát. A foglalkozás hátralévő részében diákok által felvetett kérdések voltak, amelyek az önkéntességhez kapcsolódtak (pl.: környékünkön hol lehet önkénteskedni; mi kell hozzá, hogy önkéntes lehessen valaki).

Tematikus foglalkozás – B komponens

Magyarország képviselői az Unióban. Interneten megkerestük a magyar képviselőket, olvastunk munkájukról. Többen érdeklődtek az iránt, hogy milyen módon lehet majd felnőttként dolgozni az EU valamelyik intézményében. Mindenki egyetértett abban, hogy nyelvtudás nélkül nem lehet bekerülni ezekbe az intézményekbe.

 Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás alkalmával az otthon témakört folytattuk. Írásbeli feladatlap segítségével gyakoroltuk a nyelvtani szabályokat Hiányos mondatok kiegészítése. személyes névmások gyakorlása:főnevek helyettesítése személyes névmással. Mondatalkotás szabályainak megbeszélése. Interaktív feladat digitális táblán az adott témakörben.

 Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozás a Portugália című szöveget dolgoztuk fel. Igaz vagy hamis állítások között kellett választani a gyerekeknek a szöveget bekezdésekre is nekik kellett tagolni. Megbeszéltük a tudományos szöveg jellemzőit, a bekezdéseknek címeket adtunk és ezek alapján elkészítettük a szöveg vázlatát. Meghatároztuk, hogy mi lehet a célja egy ilyen tudomány szöveg megírásának. Az utolsó feladat minden csoport számára ugyanaz volt, egy saját maga állta választott országot írjon egy rövid ismertetőt. A legjobban teljesítő csoport jutalma két piros pont volt.

 Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Az első részben páros és csoportmunkában dolgoztak a tanulók. Gyakorolták az összeadást, kivonást, átismételték a kerekítés szabályait. Ezután szöveges feladatot oldottunk meg frontálisan.

A foglalkozás második részében átismételtük a geometriai alapfogalmakat, majd kerület és területszámítással foglalkozunk. A jól teljesítő tanulókat jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.