Heti foglalkozások 12.

Tematikus foglalkozás – A komponens

A mai alkalommal egy tanuló által felvetett kérdéssel foglalkoztunk. Az diák elmesélt egy – a napokban olvasott – hírt, amelyben arról írtak, hogy az idei téli olimpián mennyi önkéntes vett részt. A tanuló erről képeket és videókat hozott, amelyben elmondták az önkéntesek élményeiket. Úgy láttam a tanulókon, hogy megérintette őket a téma, látva és hallva az önkéntesek beszámolóit.

Tematikus foglalkozás – B komponens

Részletesen bemutatásra kerültek az Európai Unió szervei és azok feladatai.

Német nyelvi foglalkozás

E foglalkozás keretében új témakörként jelöltük meg az otthont, mint új tartalmat. Az új témával kapcsolatos szavak átismétlése, gondolattérkép segítségével. Mondatalkotás az adott témakörben, rövid szöveg alkotás önállóan és annak javítása megbeszélése. Hallásgyakorlatok alkalmazása a helyes kiejtés gyakorlása.

Magyar nyelv és irodalom tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson a hivatalos levél jellemzőit ismételtük át a gyerekekkel és csoportmunkában egy olyan szöveget dolgoztunk fel, amelynek tárgya: Jelentkezés a meghirdetett részmunkaidős menedzserasszisztensi állásra. Összefoglaltuk a műfaj jellegzetességeit, és megvizsgáltuk a szövetet, hogy megfelel-e a műfaji feltételeknek. Megkerestük a szöveg tételmondatait ezeket kiemeltük és megnéztük azokat a mondatokat is, amelyek szerintünk elhagyható. A feladatok értékelése folyamatosan történt, a jól dolgozó csoportokat piros ponttal értékeltem.

Matematika tantárgyi fejlesztő foglalkozás

Ezen a foglalkozáson –a szorzó és bennfoglaló tábla gyakorlása után a geometriai alapismereteket elevenítette fel. Sokszögek kerülete, terület számítását gyakoroltuk páros munkában.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.