Heti foglalkozások 9.

Tematikus foglalkozás

A mai alkalommal folytattuk az „Önkéntesek” című filmet, amit a diákok nagy figyelemmel nézték néztek. A filmet befejezve megbeszéltük a látottakat és a hallottakat. Arra a megállapításra jutottam, hogy a diákok élvezték és értették a filmnek a mondanivalóját, és úgy gondolom, hogy a közeljövőben ők is aktívan beállnak az önkéntesek közé.

Tematikus foglalkozás

9.  foglalkozás: Az unió felépítését és szerkezetét ismertettük. Beszéltünk a parlament jelentőségéről, a magyarországi képviseletről. Ezzel kapcsolatban sok érdekes kérdést vetettek fel. Az uniós országokban élő gyerekek játékait, szórakozási lehetőségeit hasonlítottuk össze a miénkkel.

Nyelvi foglalkozás – német

E foglalkozás keretében a hallás utáni szövegértést gyakoroltuk, rövid szövegek hallgatása utána elemzése javítása. Feladatlap töltése: névelők használata, mondatalkotás hiányos mondatok pótlása. Ellenőrzés közösen. A szórend helyes használata, mondatrészek helye a mondatban. Szituációs játékok alkalmazása.

Tantárgyi fejlesztés – magyar

A mai foglalkozáson Örsi Ferenc A Tenkes kapitánya című regény részletéhez készített feladatlapokat oldottunk meg. Először a gyerekek elolvasták a szöveget. Többféle olvasási technikát alkalmaztunk az órán ( láncolvasás, hibajelölő olvasás, tökéletesítő olvasás).

A feladatlapot közösen javítottuk ki, a jó megoldásokat piros ponttal jutalmaztam. A szövegekben előforduló régies kifejezésekhez szómagyarázatot készítettünk.

 Tantárgyi fejlesztés – matematika

A mai foglalkozáson az eddig tanultakat ismételtük át kérdezz-felelek módszerrel. A második részben műveletsorok megoldásával foglalkoztunk. az óra végén a szorzó – és bennfoglaló táblát gyakoroltuk párban. A jól teljesítő tanulókat jutalmaztam!

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.