Heti foglalkozások 8.

Tematikus foglalkozás

A mai alkalommal az „Önkéntesek” című filmet kezdtük el nézni a tanulókkal. Úgy gondolom, hogy ez a film jól mutatja be az önkéntesség által szolgált nemes célt, melyet széles körben kellene az emberiségnek is alkalmaznia, hogy segítsék, támogassák egymást az életben.

Tematikus foglalkozás

8.  foglalkozás: Képek, videók segítségével mutattuk be a régi vám- és határállomásokat; régi útleveleket, valutalapokat gyűjtöttünk, elemeztünk. Szituációs játékokon keresztül ismerkedtünk a régi utazási módokkal, lehetőségekkel.

Nyelvi foglalkozás – német

E foglalkozás alkalmával mindkét csoportnál rövid szöveget fordítottunk németről magyarra önálló munkával szótár használatával. Ellenőrzés közösen a hibák megbeszélése javítása. Ezenkívül rövid szöveg hallás utáni megértése, a szöveg tartalmának megbeszélése  Mondatalkotás közösen. Szórend megbeszélése.

Tantárgyi fejlesztés – magyar nyelv és irodalom

Ezen a foglalkozáson A Serengeti Nemzeti Park és Az Operaház fantomja című szövegeket dolgoztuk fel csoportmunkában. A szövegeket először a gyerekek elolvasták, majd hangosan is elolvastuk. Grafikont is készítettek a gyerekek csoportmunkában, ennek ellenőrzése tanári irányítással az interaktív tábláról történt. Az ellenőrzés folyamatos volt, a jó megoldásért piros pontot kaptak a gyerekek. Az Operaház fantomja című szöveg dokumentum típusú szöveg, A Serengeti Nemzeti Park ismeretterjesztő szöveg. A dokumentum típusú szövegnél nagyon odafigyeltem, hogy a gyerekek a szöveget nagyon pontosan tekintsék át, a grafikon elemzése is nagyon részletes és körültekintő volt.

Tantárgyi fejlesztés – matematika 

Ezen a foglalkozáson egyénileg és páros munkában dolgoztak a gyerekek. A következő témakörökből oldottunk meg feladatokat egyénileg:

  • összeadás, kivonás
  • szorzás és osztás
  • egyenlet, egyenlőtlenség

Az óra végén egymástól kérdezték a geometria témakörökből a síkidomok, mértani testek elnevezéseit, illetve a szögek fajtáit sorolták föl.

A helyesen dolgozó diákokat piros ponttal jutalmaztam.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.