Heti foglalkozások 7.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Folytattuk az önkéntesség fontosságáról folytatott beszélgetéseket. A mai alkalommal a diákok is hoztak általuk készített prezentációkat és beszámolókat az önkéntességről. Voltak, akik a sportban, voltak, akik a betegek gondozásáról készítettek beszámolókat. Ezek a beszámolók is megérintették a tanulókat a témával kapcsolatban.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

7.  foglalkozás: Az Európai Unió kialakulásáról hallhattak a gyerekek előadást. Vaktérképen is megkerestük, berajzoltuk a 27 tagállamot. Kontúroztuk a schengeni határokat, meghatároztuk ennek fogalmát.

Nyelvi foglalkozás – német

A második témakörhöz érkeztünk mindkét csoporttal, emberek és tárgyak a közvetlen környezetünkben. Összefüggő beszéd gyakorlás az adott témában egyenként, tanulónként. Nyelvi játékok alkalmazása: nein, falsch, ja, richtig. A sein és a haben ige gyakorlása, ragozása, gyakorlati alkalmazása. Az adott témában rövid szöveg írása és fordítása.

Tantárgyi fejlesztés – magyar nyelv és irodalom

A „Kosárlabda az utcán”, valamint a „Kiszehajtás, villőzés” című szövegekkel ismerkedhettek meg a tanulók. A szövegértő feladatok megoldása csoportmunkában történt, melyek során a tanulók gondolattérkép segítségével ábrázolták a szöveg lényeges tartalmi elemeit.

Tantárgyi fejlesztés – matematika

A foglalkozás első részében a síkidomok, sokszögek kerület és terület számításával foglalkoztunk páros munkában. Az egyszerű számítások, feladatok megoldása után átismételtük a mértékváltásokat, majd az óra hátralévő részében a szorzótáblát gyakoroltuk. A hibátlanul dolgozó tanulókat piros pontot kaptak.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.