Heti foglalkozások 6.

Tematikus foglalkozás – “A” komponens

Az előző hetekben elkezdett önkéntességről folytattuk a beszélgetést. A diákok ismét elmondták, hogy nagyon tetszett nekik Kiss László szakértő úr előadása. Több videót is néztünk az önkéntességről, amelyet a tanulók nagy figyelemmel tekintettek meg. A foglalkozás végén megbeszéltük a látottakat.

Tematikus foglalkozás – “B” komponens

6.  foglalkozás: A foglalkozás Európa földrajzának megismerésére épült (hegyek, folyók, tavak, alföldek, stb).  Sok érdekes információ hangzott el, a gyerekek érdekesnek találták a feladatot.

Nyelvi foglalkozás – német

Tovább folytattuk a mondatalkotás szabályait az A komponens mindkét 15-15 fős csoportjával. Magyarról németre fordítottunk mondatokat. A helyes mondatalkotás szórendjéről szóló szabályokat is felelevenítettük. Egyszerű és bővített mondatokat is alkottunk, a mondatrészek helyes szórendjét is megbeszéltük.  Többfajta mondatrésszel is bővítettük a mondatokat.

Tantárgyi fejlesztés – magyar nyelv és irodalom

A kompetenciamérés feladatainak megoldását folytattuk. A tanulók most csoportban, kooperatív formában dolgoztak. Igyekeztünk heterogén csoportokat létrehozni, hogy a tanulók segítsék egymást a munkában. A megoldásokat interaktív táblán elemeztük, majd az esetleges felmerülő kérdéseket megbeszéltük

Tantárgyi fejlesztés – matematika 

A foglalkozás első részében műveletsorokat oldottuk meg fejben, majd gyakoroltuk a mértékváltást párokban. A hátralévő időben gyakoroltuk a kerekítés szabályait. A geometria témakörben a síkidomok kerületét és területét számoltuk. A foglalkozás végén egy játékos szöveges feladatot oldottunk meg.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.