Iskolánkról

Kisari Kölcsey Ferenc Általános Iskola bemutatása

 

Iskolánk a Tisza partján fekvő Kisar községben található. Három településről, Tivadarról, Nagyarból és Kisarból járnak hozzánk tanulók. Jelenleg 103 gyerek tanul iskolánkban. Mindenki hátrányos helyzetű, valamint gyermekvédelmi kedvezményben részesül. A szülők kérésére cigány kisebbségi nyelvoktatás is folyik intézményünkben.

A nevelő – oktató munkában 13 pedagógus és 2 nevelő oktató munkát közvetlenül segítő alkalmazott vesz részt. A tanári karral együtt folyamatosan azon fáradozunk, hogy minél vonzóbbá tegyük intézményünket a gyerekek számára. Az oktató munka ellátására 8 tanterem, 1 informatika terem és 1 tágas tornaterem szolgál. A szomszédos Művelődési Házban található az iskolai könyvtár, az ebédlő, valamint a színházterem, ahol a kulturális rendezvényeinket tartjuk meg. Ünnepi műsorainkkal részt veszünk a települések életében is. Iskolánkban a tehetséges tanulók számára művészeti oktatást vezettünk be: társastánc, zongora, citera, gitár szakon. Táncosaink több éve részt vesznek minősítő versenyeken, ahol arany és ezüst fokozatot érnek el.

A tantestülettel azon dolgozunk, hogy csökkentsük a tanulói lemorzsolódást, tanulóinknak megteremtsük az esélyegyenlőséget a továbbtanuláshoz, a mindennapi életre való felkészüléshez. Erre szolgálnak a délutáni tanórán kívüli foglalkozások, szakkörök is.

A tehetséges tanulók tudásukról házi illetve járási tanulmányi versenyeken mérhetik össze tudásukat.

A sportban tehetséges diákok részt vesznek a Bozsik programban. Több éve hagyomány már a Húsvét előtti Nyuszi-kupa megrendezése, melyre a környező iskolák futballcsapatait hívjuk meg.

Fontos szerepet tölt be iskolánk életében a tanulmányi munka mellett a hagyományok ápolása, melyekkel, igyekszünk tanulóinkban a közösséghez, a szűkebb hazájukhoz való tartozást erősíteni.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.